FAQs

Alles tonen / Alles verbergen

fold faq Waarom zakken compressiekousen met een siliconenrand?

De met siliconen gecoate hechtranden hebben in de laatste jaren als alternatieve bevestigingsmogelijkheid een echte stijging beleefd. Voorwaarden voor het voorkomen van afzakken zijn; zo min mogelijk behaarde huid, geen vochtigheid (zweten),  normale beenproportie (geen zware spiermassa), dagelijks “binnenste buiten gekeerd” wassen van de kousen.

fold faq Verzwakt het spierstelsel van de benen door het dragen van compressiekousen?

De uitwendige compressie werkt tegen de spieren in als tegenkracht. Dat traint de spier en vereist spierkracht. Voorwaarde is echter dat u veel beweegt!

fold faq Hoeveel compressiekousen of compressiepanty’s mag een arts jaarlijks voorschrijven?

Wij adviseren u om hierover contact op te nemen met uw verzekering en/of uw kousenadviseur. Er is namelijk per indicatie een verschillende uitkomst mogelijk.

fold faq Dienen compressiekousen met meetlat te worden aangemeten, of kan men ook met het blote oog meten? Bestaan er ook compressiekousen met brede siliconenrand?

Voor het exacte bepalen van de maten dient een smal, niet-elastisch meetlint en indien mogelijk, een maatplank als hulp te worden genomen. Door het gebruik van een maatplank vereenvoudigt men het werk en bespaart tijd.

Gelieve uw benen in een gespecialiseerde medische winkel te laten meten - het personeel is opgeleid in het aanmeten van compressiekousen.

Vlak gebreide compressie kniekousen (met naad), op maat vervaardigd, zijn ook met brede siliconenrand leverbaar.

fold faq Kan men compressiekousen in de wasmachine laten centrifugeren?

Alle compressiekousen van firma Juzo kunnen in de centrifuge. Wij bevelen aan om het wasprogramma voor fijne was tot 40 graden en een wasmiddel voor fijne was zonder wasverzachter te gebruiken. In het wasprogramma voor fijne was is centrifugeren iets zachter.

fold faq Uit welke materialen bestaan de compressiekousen van de series Juzo® Attractive, Juzo® Hostess, Juzo® Soft en Juzo® Dynamic?

 

Juzo® Attractive:

KKL 1: 65% polyamide, 35% elastaan
KKL 2: 57% polyamide, 43% elastaan

Juzo® Hostess:

KKL 1: 73% polyamide, 27% elastaan
KKL 2: 64% polyamide, 36% elastaan

Juzo® Soft:

KKL 1: 73% polyamide, 27% elastaan
KKL 2: 65% polyamide, 35% elastaan

Juzo® Dynamic:

KKL 1: 77% polyamide, 23% elastaan
KKL 2: 75% polyamide, 25% elastaan
KKL 3: 73% polyamide, 27% elastaan

fold faq Wat is het verschil tussen een verband/bandage en een orthese?

Of er een verband/bandage of een orthese wordt toegepast is afhankelijk van het ziektebeeld.
Bij orthesen domineren stabiele en gedeeltelijk starre materialen. Zij dienen gedefinieerde houdingen van lichaamsdelen tot stand te brengen en te fixeren, delen van het bewegingsapparaat te ontlasten en gewrichtsbewegingen uit te voeren, te beperken of te verhinderen.
Verbanden/bandages bestaan hoofdzakelijk uit elastische, textiele materialen. Zij omsluiten lichaamsdelen en oefenen op het huidoppervlak een comprimerende druk over een groot oppervlak uit.